Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Touha občanů po svobodě a demokracii po 25 letech !

  Co jsme to za suverénní stát, když veřejnoprávní média rozpoutávají vášně proti prezidentovi, který byl zvolen přímo občany. Neměla by být role takového média ve prospěch občanů a k posílení jejich sebevědomí? Jsme hříčkou v rukách nějakých samozvaných vládců světa?

   Nejdříve to bylo poštěkávání Kalouska,jeho maskota a hrstky zfanatizovaných užitečných idiotů, ale teď už je to napováženou. Prezidenta Zemana si zvolili občané sami. Konečně aspoň něco mohli udělat přímo a z vlastní vůle a někdo zřejmě podcenil onu mlčící většinu. Stejně tak si lidé zvolili pana Babiše přesto, že není původem Čech. U pana Okamury jeho vlastenectví, možná díky jeho vzezření přece jen působí trochu násilně. Proto zřejmě kampaň proti němu má úspěch. Problém ale je, že prezident Zeman není loutka a úplatný po-era. Dokázal vzbudit znovu zájem lidí o dění v jejich vlasti a nebojí se říkat to, co si skutečně myslí. 

  Je nekonečně trapné od pana Sobotky, když si myslí, že by měl poučovat někoho, kdo je svým rozhledem vysoko nad ním. Že může diktovat člověku, kterého volilo skoro tři miliony občanů, co má kde a jak říkat. Bohužel ČSSD je stále stranou neprůhlednou a je tolik kauz, které ukazují, že je v rukách kmotrů, protože ona se ani nepokusila se jich zbavit ( jako ODS), protože první krok je přiznat si tu závislost, pak se s tím dá něco dělat.

  Všechny vlny nejspíš zaplacených protestů proti prezidentovi, nebo demagogie těch, kteří ví na jaké lidi a jak zapůsobit, nakonec odezní a všechny snahy omezit prezidenta naštěstí také skončili neúspěchem. I tahle vlna červených karet jistě skončí stejně. Mlčící většina dál sleduje dění a protože se přece jen blízká na lepší časy, zájem o politiku roste. 

  Don Miguel Ruiz napsal knihu Čtyři dohody a pan Dušek se ujal toho, dostat její obsah do povědomí lidí. O totéž se pokoušela i Anastasie ze Sibiře. Lidstvo se už musí probudit, protože to co si lidé navzájem provádějí, už se nedá dál snášet. Řekla bych, že si lidé uvědomují, co je skutečně důležité. Proto se korupční kauzy jistě budou snáz řešit, protože už v tom nebude tu hlavní roli hrát závist. Půjde jen o spravedlnost. A to je právě ono. Pravda se nedá ukřičet ani umlčet. Pravda prostě je bez ohledu na to, jestli se o ní mluví nebo ne. Také slovo, jak říká autor Čtyř dohod a jiní, je skutečně šifra, díky které jsme schopni pochopit, co se vlastně děje. Pokud tedy někdo mluví přímo, bez naučených gest a frází, lidé mu rozumí a věří. A pan prezident umí zformulovat přesně, co si myslí, že je správné. To jen ti, co žijí ve lži nejsou bojovníci, ale žoldáci a proto nemůžou vyhrát. To co se nám snaží namluvit je očividná lež, která daleko nedojde.

Máme už více takových "bojovníků", kteří se snaží najít cestu protože chtějí a politika pro ně neznamená plné koryto, ale snahu o lepší život nás, daňových poplatníků.

  Svět se neustále mění a vyvijí a samozřejmě, kdo má v rukou média, čili vládne informací, působí na lidi nejvíc. Jenže veřejnoprávní média, která si platíme z daní, nám nepodávají vyvážené informace, ale jsou nástrojem propagandy, ale mají naštěstí konkurenci - Internet. Všechno se dá dohledat a kdo má skutečně zájem, dokáže odlišit pravdu od lži. 

Jedna z dohod zní:"Nevytvářejte si domněnky". A vo vo tom to je. Každý člověk má v hlavě své  vidění světa a z toho, co slyší si vybírá to, co slyšet chce a co může použít na podporu svého názorového systému. Proto jsou lidé, kteří jsou líní dohledat pravdu, ale chtějí být slyšet, tak snadno manipulovatelní. Naštěstí jich není moc. 

Když slyším tu vlnu o vulgaritách pana prezidenta, představila bych si, že snad jiná slova, než vulgární a sprostá ani nepoužívá. Když jsem si pustila Hovory z Lán, bylo mi to jasné. Je to jen snaha demagogů, bohužel podporovaná jakýmisi agenty, nasadit prezidentovi psí hlavu, protože taková silná osobnost se jen tak zdolat nedá. A hned následuje "objektivní" volební průzkum, jak popularita prezidenta rapidně klesla. No kdo tohle má za bernou minci, musí být mdlého rozumu.

  Naprosto úžasné mi připadají ankety v Parlamentních listech. Tam sice neodpovídá vybraný reprezentativní vzorek občanů, nýbrž mnohdy i deseti tisíce čtenářů a ty výsledky jsou ku podivu zcela odlišné, ne-li přímo protichůdné tomu, co hlásá naše telka. Není to zvláštní? Nemají to ti samozvaní vládci lehký. Ale nebojím se, ono jich není moc, jen jsou víc slyšet, ale těch mlčících a uvažujících je většina. Proto si myslím, že touha po svobodě a demokracii nebude dlouho v ústraní a znovu se v lidech vzchopí! 

 A přesně jak říká náš pan prezident, hrozbou pro Evropu je fanatizmus Islamistů a občanskou válku na Ukrajině a lidská práva v Číně si musí tamní obyvatelé vybojovat sami. 

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 22.11.2014 10:05 | karma článku: 32,19 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:50

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Lihový boss Březina se ve vězení napravil a změnil hodnoty, tvrdí znalkyně

29. dubna 2024  16:55

Lihový boss Radek Březina, který si odpykává třináctiletý trest vězení za obří daňové podvody, se...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik