Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak jsem se přihlásila do seznamky II.

Akce probíhá, nezavěšujte, jste v pořadí. Opravdu to není jednoduché. Z fotografií a osobnostního profilu to vypadá skvěle, praxe je jiná. Nejhorší je přesvědčení, že některý ženský jsou všechny stejný!

Společné zájmy? Ano. Životní hodnoty? NE! Vypadalo to celkem slibně. Byl stejného věku a vcelku i postavení, měl rád koně, dokonce jednu kobylku vlastnil. Nebyl tlustý ani plešatý, ačkoli čelo , pokud si ho nezačesal ofinou, bylo přece jen vyšší. Ale ty názory! Některá hesla, která prohlašoval, myslím, že zcela nechápal jejich obsah. Každopádně uvízl ve hmotě. Nepřipustil existenci duše, ale to prý připustí  jen lidé, které navštívilo jejich "nadjá", když se ocitli v mezní situaci, úplně na dně nebo na vrcholu blaha. Uprostřed debaty mne překvapil otázkou,:"Co vymyslely ženský?" Okamžitě mě napadla Maria Sklodowská Curie, ale ta prý jen pracovala na vynálezu svého muže. Ženský nikdy nic nevynalezly a nevymyslely! Jinými slovy: nikdy se nám, mužům, nemůžou rovnat! Debata o politice, účastnila jsem se aktivně, dopadla podobně. Prý mám raději zpívat a politiku nechat pro ty, co tomu rozumí. Zkrátka z výměny názorů vyplynulo, kdo to vidí jinak než já, je blbec. A že má názory z televize? Přesně ty, který má mít a proto se to v televizi tak dělá, to je jedno. Abych byla konkrétní, všichni kradou, jde jim jen o prachy(jeho) a Babiš chce okrádat malé živnostníky- zavedení registračních pokladen mě zlikviduje. Snad to mohu napsat, jako vedlejší činnost jezdil na trhy, kde prodával drobné předměty ze dřeva, konkrétně svícny, mističky, zvonečky, vytočené na soustruhu. Zvoneček ze dřeva je asi nesmysl, vždyť zvonek je zvonek právě proto, že zvoní, nicméně tvar byl stejný a uvnitř korálek na drátku. Nebylo to nevkusné ani kýčovité, až na ty zvonky, které nezvonily. Můj závěr je asi takový. On hledá ženu, která bude uznávat JEHO hodnoty a bude se chovat podle JEHO představ, čili nikoli osobnost, nebo dokonce tvořivou, jak napsal na profilu, ale jakousi tvárnou prázdnou nádobu, kterou si naplní podle svého. Navíc se na něj prý lepí jen "zlatokopky". Nestýká se ani se svými dcerami, které ho podobně zklamaly. Inu, některý ženský jsou všechny stejný a on je pán tvorstva. Vždyť prý trávit čas na počítači je ztráta, ale co názor například Paula Coelha, že internet je nejobsáhlejší knihovna lidstva? Jenu prý musí v ruce šustit papír ...a ženský jsou zabedněný? Je to studna informací, přednášky na nejvyšší úrovni, mapy, zprávy z nejrůznějších pramenů a můžu se spojit s kýmkoliv na světě. Ale zvoneček na soustruhu to nevyrobí, to je fakt. Tak to bychom měli. Co tam máme dál?

   Nejspíš to jsou vyhozené peníze, ten poplatek seznamky, ale jak jinak potkat nové lidi? Ty nezadané? Nečekala jsem, že to bude jednoduché, ale i tak jsem to nejspíš podcenila. Taky je nejspíš ještě brzy, jak jsem se přesvědčila. Pavla, mého milovaného kamaráda mám pořád hluboko v srdci a jeho kvality nejspíš nikdo nedosáhne. On byl totiž skromný a respektoval i jiný názor, chápal, že není žádná univerzální pravda a že stejnou situaci může každý vidět a cítit jinak. Byl schopný se zamyslet a přehodnotit svůj názor, pokud vyvstaly pochybnosti. Zkrátka byl bdělý a tvůrčí. Byli jsme spřízněné duše. Najdu ještě někdy takovou, nebo musím umřít, zbavit se fyzického těla, abych se sešla s Ním? 

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 3.8.2015 10:50 | karma článku: 13,98 | přečteno: 1563x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik