Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Práva muslimských žen?

Viděla bych problém trošku někde jinde. Jde spíš o to, že žena není ve skutečnosti brána jako rovnocenný partner mužů a to zastávání se žen muslimů je jen snaha dokázat si, že  tady v Evropě jsme my muži hrozně tolerantní.

  Ve skutečnosti nejde o to, co si ženy muslimů nechají líbit, ale o to, že jsou to muži, kteří určují a hodnotí, co žena jako taková chce. Takové to "O nás bez nás". Zajímá vás vůbec, pánové, jak to vidíme my? Nemůžu sloužit názorem většiny, protože si neosobuji tu všeznalost a nekonečnou neomylnost a moudrost, mohu jen napsat svůj názor. 

    Poznala jsem v životě jen málo mužů, kteří berou ženu jako sobě rovnou- samostatně uvažující a cítící bytost. Jinak jsem kolikrát překvapená, když čtu, co si ženy myslí a co cítí v podání nějakého  MUŽE. Samozřejmě je to výchovou. Odjakživa jsme brány jako fyzicky slabší, což je samozřejmě pravda i když se některé ženy snaží rovnat se i fyzicky (kulturistky, vzpěračky, fotbalistky apod.). To ovšem na věci nic nemění. Bohužel jsme brány i jako psychicky slabší a proto je třeba nás chránit. Je to velmi tenký led popsat, co je skutečně upřimná péče a co je takovéto chlácholení typu: "vždyť já to vím nejlíp, já muž!"

     Ono je to asi o tom, popřát ženě sluchu. Zastavit se, zastavit ve své hlavě své domněnky, své vnímání světa a zkusit se naladit na to, co ta žena skutečně říká. K tomu je třeba dodat, že jsou ženy různé. Nejsme jednotného názoru. Některé dávají přednost mateřství, najdou se v tom a jiné chtějí vyniknout třeba ve sportu nebo v podnikání. Mateřství berou jako svou povinnost a nezastupitelnou činnost. Jsou i takové, které si myslí, že kromě odnošení, porození a kojení by měli muži zrovna tak se starat o své potomky a to nejen materiálně, ale i duševně. Tedy přijmout odpovědnost za to, jak je vychovají. Co je učí svým příkladem, protože pokud někdo něco jiného hlásá a něco jiného dělá, je to v pytli. Děti jsou moudré a vnímají víc, protože jsou ještě nezatížené předsudky. 

  Jsou ženy - bezcitné potvory a jsou přecitlivělé maminy, které nedopřejí svým dětem klid, ani když už jsou dospělé a mohly by být samostatné. Pořád ta péče : "vždyť jsou to pořád moje děti". Nejsou. 

  Samozřejmě neschvaluji to, jak se muslimové k ženám chovají, ale řekla bych, že to není o nic horší než u nás. Dokonce jsem slyšela, že to některým ženám vyhovuje, že je o ně postaráno a nepotřebují k životu ukazovat všem svou krásu a klidně se schovají pod burkou bez pocitu újmy. Mělo by se to nechat na nich. Chlapi si myslí, že když se jich zastávají, mluví jejich jménem a bojují za jejich práva. Ve skutečnosti jim implantují své hodnoty a svoje vidění světa. Samozřejmě neřeším tenhle problém do hloubky. Vím, že muslimové ženy týrají, když se nechovají podle jejich názoru správně. Týrají i své děti a dokonce zabijejí své dcery atd. Jde ale o to, jak to ty ženy chápou a cítí. Chci říct, že jde o to,  jak daleko jsou s vývojem člověka jako takového. Vždyť jsou mezi nimi i takové, které kamenují  jiné ženy a cítí zadostiučinění a některé pošlou své dítě- syna a jsou pyšné, že se někde odpálí a kolik sebou vzal bezvěrců. Ženy jsou taky lidi. Mají svůj mozek a nemusí nikdo myslet za ně. 

    Právo šaria je jistě drastické, ale kolikrát jsem slyšela jak by bylo dobré obnovit tělesné tresty. Že by tolik lidé nekradli, kdyby nad nimi visela ta hrozba. Takzvaní šmejdi okrádají a podvádí a co s nima kdo zmůže? A že jejich praktiky skutečně hraničí s omezováním osobní svobody, vydíráním, zastrašováním a vůbec zneužíváním psychologických nátlaků. A to je jen střípek. Co Romové? Mají právo na sebeurčení nebo se jim nutí náš systém hodnot? Oni mají jiné a těm našim nerozumí. Ještě ne.

   Já si zkrátka myslím, že problém je trochu komplexnější, než se prezentuje. Řešení je o tom, nevměšovat se a  nevnucovat jiným národům své vidění světa. USA především kšeftuje, než že by domýšlela důsledky svých činů. Pomáhat je třeba vzděláním a spíše podporou na jejich území. Naučit je hospodařit.  Evropa tolik lidí neuživí, rozhodně se ten blahobyt v Německu nerozšíří na miliony lidí, podle našich pravidel nevzdělaných a zfanatizovaných zoufalců.

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 19.11.2015 15:32 | karma článku: 19,01 | přečteno: 2803x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12

Aktualizujeme Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  10:57

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vedení TOP 09 se shodlo na nástupci Langšádlové, uvedl Havel. Sám jím nebude

29. dubna 2024  10:48

Nejužší vedení vládní TOP 09 se jednoznačně shoduje na kandidátovi na post ministra pro vědu, řekl...

Policie zasáhla proti agresivnímu mladíkovi. Zaklekli ho a bili, píše svědkyně

29. dubna 2024  10:39

Na sociálních sítích se šíří video ze zákroku policistů, kteří o víkendu v Českém Krumlově...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik