Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hanobit prezidenta či nehanobit?

  Myslím, že by se měla oddělit funkce od konkrétního člověka. President jako instituce je státní symbol, stejně jako vlajka prezidenta republiky, kterou nahradili trenýrkami, je symbolem národa, ne Miloše Zemana! 

 

 

   Otázkou zůstává, proč se nehájí Miloš Zeman jako občan. Jenže proti komu? Jsem přesvědčená, že obrovský exkrement s hlavou MZ by asi jedinec nenesl, že by si netroufl. Ale když je těch, a já si to neodpustím,  zfanatizovaných víc, to je hned každý hrdina. Celkem hloupě si myslí, že tím někoho osloví nebo spíš strhnou. Proč ta agresivita? Podle moudrých se pravda říká v klidu, protože ona nepotřebuje, aby jí někdo věřil, pravda prostě je. To jen lež se musí neustále podpírat a vykřikovat hodně hlasitě, aby se stala domnělou "pravdou". Koho tedy žalovat za urážku na cti? Dav? Nebo ono oblíbené "oznámení na neznámého pachatele"? Co by asi nastalo? Vyšetřování? Bylo by to trapné pro obě strany. "Hrdinové" by zalezli a Miloš Zeman? "Žalovníček žaluje pod postelí maluje". Zase jen voda na jejich mlejn. Zákon by nejspíš nic neřešil. Tady se jedná o to vlastenectví, které se z našich hodnot vypařilo. No spíš nám je podsouváno, že vlastenci jsou vlastně nacionalisté a i význam tohoto slova je všelijak dehonestován, aby se k němu raději nikdo "vzdělaný" a tedy "elita" nehlásil. Nálepkování se stalo jediným argumentem. Ale co to je? Přece naše známá demagogie! / Využívání zkreslených a zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců a skupin. Tolik slovník naučný/. Také je dobré podsouvat pokud možno nenápadně ten správný náhled a názor, protože člověk je od přírody líný i myslet. Raději si najde tisíc výmluv, než by si hledal informace z více pramenů a posuzoval, protože to je práce. Zřejmě proto někteří, ještě neprobuzení, spoléhají na média, protože tam přeci nebudou lhát, to je oficiální názor a ten musí být správný.  Jenže už se profláklo, že média jsou tzv. pátou kolonou ve službách koho? Dobra? Žijeme v duálním světě, dobro a zlo nás testuje. Tahle etapa se ale chýlí ke konci, lidé se probouzí a začínají tušit, že si s nimi někdo hraje a většinou se jim to nelíbí, být loutkou, bezduchým kouskem dřeva na nitích.

   Jen mě tak napadlo, že zfanatizovat je asi snazší muže než ženy. Jde totiž o to, že muži jako takoví se nevyznají ve vlastních citech a pocitech. Pro ně je tahle oblast vyloženě noční můrou. To my, ženy se v tom nimráme od rána do večera, tedy podle mužů. Ale co sny, pánové? Nic se vám nezdá? Vaše duše mlčí? Nebo jí jen nepřejete svou vzácnou pozornost.  "Přece nebudu zkoumat svoje pocity, je to zženštilé a hlavně jsou důležitější věci na přemýšlení". Například proč se Zeman neomluví za článek Hitler je džentmen vnučce Kaslové, nebo proč neodvolá Mináře, když nemá prověrku. To je třeba řešit! Duše ta ať mlčí. Podle materialistů ani neexistuje, tak proč se zabývat nějakým osobním růstem. A to jsem vybrala lokální témata, co takhle Nový světový řád?  Jenže to jsme zase u těch loutek. Opravdu jste tak "zapouzdřeni" ve svých názorech, jak říká a píše pan Valenčík, že se nenecháte vytáhnout ze své skupinové konformity? Tohle je názor odborníka psychologa ne nějaké samozvané elity. Proto to také nehuláká na demonstracích, ale celkem skromně píše na svém blogu. My ženy na sobě poznáme, že je nám něco nepříjemné nebo nás to odpuzuje. Cítíme to. Nepodléháme argumentům mozku. Nejsme, podle vás, logické. Ale zase se nenecháme tak snadno manipulovat například médii. Já když čtu nějaký článek nebo příspěvek na fb, vnímám, že z toho obsahu mám špatný pocit. Že se mi to nelíbí a proto tomu nevěřím a tak snadno nepodlehnu. Chci slyšet i proti stranu a zvažuji a hlavně naciťuji, co mi ladí s mou duší a co ne. Jenže tohle se pánové musíte nejdřív naučit. Není to lehké, nakonec výchova byla takto koncipována. Tedy že brečet se nesluší, že nesmím být měkota ale naopak opora, že se ode mě očekává vyřešení situace atd.. Vykašlete se už na to. Máte city jako každá bytost a je třeba je zkoumat, rozvíjet a kultivovat. Když  budete jen osočovat a ženy obecně znevažovat a zesměšňovat, to je jen trapná obrana a demagogie. Nebo výmluva? Myslet samostatně dá zabrat a co ještě hledat informace, to je teprve fuška. "Buď skeptický, ale naslouchej"! Přeji hezký sváteční den.

poznámka: čerpám z přednášek na You Tube například Petra Knotka, Petra Chobota, Jaroslava Duška a pod. a nelituji času....je to i humorně podané.                 

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 17.11.2016 12:42 | karma článku: 19,01 | přečteno: 536x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Ministr Rakušan vystoupí na tiskové konferenci. Promluví o aktuální situaci

29. dubna 2024  12:20

Přímý přenos Ministr vnitra Vít Rakušan promluví na pondělní tiskové konferenci o aktuálních tématech. Vyjádřit...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Do zahradního jezírka u Berouna spadlo batole, vrtulník ho převezl do Prahy

29. dubna 2024

V Hlásné Třebani na Berounsku spadlo v neděli rok a půl staré dítě do jezírka u rodinného domu. Na...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik