Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezidentský kandidát Horáček

   Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

  Rozhodně příprava pana Horáčka je skvělá. Studium sociální antropologie - dobrá průprava.

Antropologie je věda o člověku v nejširším slova smyslu. Kulturní a sociální antropologie se zabývá člověkem jako společenskou a kulturní bytostí. Patří mezi vědy holistické – snaží se vytvořit celkový obraz člověka, zabývá se všemi lidmi ve všech dobách a zároveň také všemi rozměry lidství. Od sociologie se liší důrazem na jednotlivého člověka a snahou porozumět jeho náhledům, od etnografie snahou o zobecnění a postižení společného.

 Rozhovor v Deníku.cz s Kateřinou Perknerovou je sestaven velmi dobře, je přece autorizován, čili odsouhlasen, ale prozrazuje něco jiného. Pan Horáček volí velmi dobře otázky i odpovědi. Určitě ví, na co lid obecný slyší a proto zmiňuje v hodnocení prezidenta Zemana, že nikdy nepracoval a ve svém stručném životopise, který je přiložen, uvádí , že se živil jako dělník, ale nic bližšího zde neuvádí. Jako předpoklad pro chápání potřeb té dělnické třídy, o kterou se opírali propagátoři komunismu, to jistě jsou body pro něj. Také si přihrává body díky  sporu kuřáci versus nekuřáci, vždyť pan Zeman je závislák jak se patří. Skoro se divím, že při svých setkáních s občany na náměstích vydrží bez cigarety i tři čtvrtě hodiny :-).

  Zvláštní je jeho úvaha o tom, že bude zvolen v prvním kole. Tady bych věřila osobně já, že jestliže někdo bude zvolen hned v prvním kole, bude to pan Zeman, který má podle publikovaných průzkumů 56 procent oblíbenosti. Souhlasím s tím, že v době, kdy proti němu stál v druhém kole pan kníže, že lidé volili Zemana proti tomu, co kníže ztělesňoval. Zkoumala jsem volební tým knížete a byli to samí mladí lidé a podle vyjádření přesvědčení o vhodnosti Karla jako vzdělaného a noblesního člověka. Myslím že šlo právě o to, že byli tak mladí, chyběli jim zkušenosti a proto se nechali přesvědčit, že Schwarzenberg je ten pravý, zvlášť když si nechal přimalovat číro. To ovšem nic nevypovídá o charakteru člověka, na který se zaměřují lidé s životními zkušenostmi.. A ano, pokud by byl prezident zvolen hned v prvním kole, nebude poměrně silná skupina zklamaných voličů, kteří budou dál vyvíjet tlak různými peticemi, například Miloš Zeman není mým prezidentem atd.. Proti knížeti se vymezil, pan Horáček, velmi dobře. Tady s ním souhlasím na plné čáře. Lidé chtějí být respektováni a pan kníže je bral jako plebs a myslím že právě ten plebs mu to dal sežrat. Jenže kousek dál i on nás má za blbce, když názory M.Zemana označil jako populistické, tedy zjednodušené.  Nač se budeme zabývat vznešenými intelektuálními tématy, když nám hrozí, že nás převálcuje invaze zneužitých lidí s jinou mentalitou zcela evidentně zfanatizovaných. My už nejsme závislí na tom, co nám hlásají média, vlastněná jistými konkrétními lidmi, popřípadě je řídí rada právě zase těch intelektuálů, kteří jsou ve službách takových těch nových světových řádů a neřádů. Vždyť kam se poděla ODA a US /Unie svobody, ne uhelné sklady/po svém neúspěchu? Podle mě jsou v TOP 09, v neziskovkách, placených z USA a právě v takových radách pro rozhlasové a televizní vysílání, odkud je není možné dostat, protože mají podporu zvenčí. Správně pochopili, že zákulisní politika je jistější chleba. Lidé musí mít pocit, že na to přišli sami a ne že jim to podsouvá dobře cílená propaganda. Jenže problém je jinde. Společnost se mění, vyvíjí se uvědomění lidí. Už tím, že své názory může každý prezentovat na sociálních sítích a tím si ověřit, kolik lidí smýšlí podobně. Tím získávají větší sebedůvěru. Ano, lidé chtějí být respektováni a hlavně už chápou, že nepotřebují ten pyramidový systém. Už nepotřebujeme vůdce, víme kam nás ti vůdci dovedli (Lenin, Hitler) a čím to bylo. Veřejné mínění? Co to je v době, kdy si můžeme informace dohledat na internetu? A prověřit si je třeba na facebooku. A to je ono, pane Horáčku. My nepotřebujeme prezidenta, který nás povede, ale který nám rozumí a respektuje nás, dolních deset milionů. Člověk, pro něhož není měřítkem úspěchu vysoké konto, ale spokojenost jeho rodiny. Stejnou filozofii má i Andrej Babiš, když chce vést stát jako rodinnou firmu.  O tom to totiž je.

Vaše nevyzrálost a jistá vývojová stagnace vyplývá hned na začátku rozhovoru, kde hovoříte o Lidských právech a Václavu Havlovi. Možná by bylo zajímavé, kdybyste přímo vysvětlil, co jsou to ta univerzální lidská práva konkrétně.  Lidská práva, to je dnes pojem, který pozbyl původní smysl tím, že je zneužíván například k tomu, aby Prahou pochodovali lidé, kteří svou úchylku prezentují jako přednost a jistou jedinečnost a zcela staví na hlavu hodnoty normální většinové společnosti. Lidé vnímají, jak jsou manipulováni ve jménu všeho možného, vznešeně znějícího a proto se účinně brání. Věří sobě a svým pocitům. Snaha vytvořit z Václava Havla svatou ikonu narazí, když si dohledáme, co a jak. Po ovoci je poznáte! A co nám zde zanechal Václav Havel? Jen kecy! Jste kulturní antropolog? Pokud chcete zkoumat jiná kulturně odlišná společenství, popisovat je a snažit se jim porozumět nikoli je poučovat, co dělají špatně, prosím, bádejte. Ale nenuťte nás žít s hordou zfanatizovaných zoufalců, rádoby vládců světa, kteří nás přišli zotročit, vyhladit a nahradit. A to vše ve jménu Nového světového řádu. Multikulti není pro nás nic dobrého.

Vaším problémem, pane Horáčku, je vaše ego. Přestaňte se s ním ztotožňovat, už by nemělo mít takový vliv na vaše počínání. Zkuste více naslouchat své duši, tam je veškerá moudrost. A smysl života? To je škola, pochopení díky prožitku, tedy do hloubky. Zkuste více zkoumat své vlastní pocity a ne mentalitu jiných lidí a národů.

 

 

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 17.12.2016 15:45 | karma článku: 32,68 | přečteno: 1370x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Hanobit prezidenta či nehanobit?

Myslím, že by se měla oddělit funkce od konkrétního člověka. President jako instituce je státní symbol, stejně jako vlajka prezidenta republiky, kterou nahradili trenýrkami, je symbolem národa, ne Miloše Zemana!

17.11.2016 v 12:42 | Karma: 19,01 | Přečteno: 536x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:25

Aktualizujeme Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  10:57

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vedení TOP 09 se shodlo na nástupci Langšádlové, uvedl Havel. Sám jím nebude

29. dubna 2024  10:48

Nejužší vedení vládní TOP 09 se jednoznačně shoduje na kandidátovi na post ministra pro vědu, řekl...

Policie zasáhla proti agresivnímu mladíkovi. Zaklekli ho a bili, píše svědkyně

29. dubna 2024  10:39

Na sociálních sítích se šíří video ze zákroku policistů, kteří o víkendu v Českém Krumlově...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik