Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

     Opět mě vyprovokoval k reakci svobodný vysílač a debata pana Okamury s panem Kapalem, který bohužel rovněž velmi podléhá svému vidění světa. Jeho názor je ten jediný správný a když KSČM do svého čela nezvolila pana Skálu, ale ponechala pana Vojtu Filipa, tak to není demokracie. Ale oni tam nejspíš hlasovali a volili takhle i když se to panu Kapalovi nelíbí.

     Mimochodem já si myslím, že strana TOP 09 se dostala do sněmovny podvodem a že se tak stalo na úrovni zpracovávání výsledků na ČSÚ za pomoci těch "hekerských" útoků. Zkrátka že výsledky byly poupravovány průběžně tak, aby vznikl prostor pro Topku a mohla se tam dostat, protože bylo jasné, že lidé už mají pana Kalouska plné zuby. Proto si myslím, že byly hlasy pro KSČM systematicky ponižovány, protože KSČM sama nebude požadovat prošetření, protože si je vědoma pozice, jako u nás ve státě má. Kdo chce tvrdit, že skalní voliči KSČM náhle masově vymřeli nebo přešli jinam, je blázen. Navíc politika KSČM se pomalu ale jistě dostávala na výsluní, protože razila správné názory, jen ji ostatní strany ignorovaly. Návrhy poslanců KSČM smetli a pak předkládali sněmovně ty samé návrhy a o těch už se jednalo jako o těch správných.

   Mě nejvíc dráždí ta neochvějná jistota pana Kapala a Okamury, jak oni vidí naprosto jasně panu Babišovi do hlavy a proto přesně ví, co dělá a proč. Je to o tom, že posuzují jeho kroky ve světle toho, co sami zamýšlí. Oni by se takto chovali, kdyby vyhráli volby, ale skutečný vítěz voleb to vidí zřejmě jinak. Prostě po svém a přesvědčil o tom své voliče. Takový argument, že je oligarcha, tak se musí chovat jako oligarcha, což panu Kapalovi právě pan Skála z KSČM dokonale vysvětlil, že je nesmysl, u mě tedy neobstojí. A pan Skála to podložil skutečně pádnými argumenty. Jenže jak to bývá, co se mi nehodí, to neslyším/nevnímám a jedu dál podle svého přesvědčení. Ale dost o panu Kapalovi, je to jeho pořad a každý má možnost si vybrat, zda jeho názory přijme naplno nebo s jistou rezervou.

    Já jsem volila ANO 2011 s plným vědomím a mám k tomu spoustu důvodů. Pan Babiš mě přesvědčil tím, co dělá, že to není ani narcis, ani oligarcha, ale že je to člověk, který má srdce na správném místě a otevřené. Nevykřikuje, nebije se v prsa, ale přesvědčuje a protože jeho cíle jsou tvůrčí a ušlechtilé, má sílu přesvědčit o tom ostatní. Tomu se říká charizma. Nevyvolává nenávist, neukazuje na ostatní, aby zdůraznil jejich chyby, nechytá za slova, nepovyšuje se atd.. Dále si myslím, že menšinová vláda je o tom, že vláda by měla pracovat jako tým a víme všichni, jak to funguje v koalicích. Nepřítel, úhlavní nepřítel a koaliční partner, tak se u nás stupňuje podstatní jméno "nepřítel". Být ve vládě s panem Sobotkou a Bělobrádkem, to je skutečně jen pro hodně silné povahy. Já bych na to žaludek neměla a asi bych si pořídila houfnici :-). 

    A horkou hlavu má i pan Okamura. On by chtěl vše prosazovat silou a příkazem, případně vydíráním, jak bylo dosud ve sněmovně  zvykem. V případě menšinové vlády musí přesvědčit většinu ve sněmovně a to je právě ta pojistka demokracie. I když tam sedí Kalousek, tak i on je pojistka, protože ví, jak to tam funguje. Jen asi teď nemá až takový vliv a proto se bude smažit čtyři roky v opozici. Dokonce si myslím, že převezme roli vyvrhele od KSČM. Jeho budou ignorovat a on se bude moci stavět třeba na uši a nepůjde s ním nikdo, protože on netvoří, ale jen škodí a je třeba jít dál, situace je vyhrocená ve všech oblastech.

https://www.youtube.com/watch?v=EQhCADotdHI 

   Takže jen jakési doporučení pro pana Okamuru. "Nechte věci, ať se stanou". Myslím, že tohle je i filosofie pana prezidenta. On jen naznačil, že na nějaké zákulisní hry nebude brát zřetel a že trvá na tom, aby vládl ten, kdo ty volby skutečně vyhrál ! ( s takovým náskokem). Hledat v tom taktiku může jen ten, kdo takovou taktiku používá. Miloš Zeman, náš pan prezident, své názory hlásá otevřeně a spoléhá jistě na to, že jeho voliči mu rozumí. Tak to alespoň vidím já. Přichází nová doba, zlatý věk......

       Až zvítězí síla lásky nad láskou k síle, bude líp.

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 4.11.2017 14:06 | karma článku: 16,68 | přečteno: 956x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Hanobit prezidenta či nehanobit?

Myslím, že by se měla oddělit funkce od konkrétního člověka. President jako instituce je státní symbol, stejně jako vlajka prezidenta republiky, kterou nahradili trenýrkami, je symbolem národa, ne Miloše Zemana!

17.11.2016 v 12:42 | Karma: 19,01 | Přečteno: 536x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:15

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:10

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Lihový boss Březina se ve vězení napravil a změnil hodnoty, tvrdí znalkyně

29. dubna 2024  16:55

Lihový boss Radek Březina, který si odpykává třináctiletý trest vězení za obří daňové podvody, se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik