Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

    Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

      Ani v poslanecké sněmovně v nejužším vedení nejsou zastoupeny ženy. O čem to vypovídá? Ta co tam vydržela docela dlouho, paní Němcová z ODS, už by nejspíš nereprezentovala ženy jako takové, ale pouze sebe. Čili žádná škoda, že už tam není. A co další ženy poslankyně? Spočítala jsem, kolik je žen poslankyň celkem a je jich něco kolem čtyřiceti (43). Když to převedeme na procenta, je to s bídou dvacet procent. A proč to zmiňuji? Protože aby se ženy projevily jako ženy, muselo by jich být víc jak třicet procent. To je názor psychologů. Pak by se osmělily jednat jako ženy a vnést jistou harmonii do této zákonodárné instituce. Jestliže je jich tak málo, musí se projevovat více jako muži, aby se zalíbily a udrželi si své místo ve sněmovně a při tom, pokud možno nenápadně, prosadit sem tam i něco svého, ženského. Protože svět politiky patří i nám, ženám! My jsme ta mlčící většina, která rozhoduje volby, napadlo vás to někdy? Vás, pány tvorstva?

 Tak jedna z těch, které jsou vidět, je ing. Markéta Pekarová Adamová. Řekla bych "Kalousek v sukni" nebo li prodloužená ruka pana Kalouska. A jako taková přednesla naprosto demagogický projev hned na první schůzi sněmovny. Úplně jsem žasla, jak může takové bláboly opakovat s takovou vehemencí a prezentovat je s takovým nasazením. No jistě že musí. Kdyby to nedělala, nebyla by tam, kde je. Jinými slovy, kdyby nepochlebovala Kalouskovi, tak by si ji nevybral do týmu. Takhle se ale  neprojevuje schopná a samostatná rovnoprávná žena, ale jen poskok, který si chce místo udržet. Jedním slovem nereprezentuje ženy jako takové a tedy nevyrovnává ten mužský aspekt ani náznakem. 

   A další ženy poslankyně? Vím o jedné, o které není moc slyšet a o které vím, že je na svém místě. Je to samozřejmě v hnutí ANO 2011 pana Andreje Babiše, protože ten už dospěl a ví, že zkušenosti a modrost žen jsou nenahraditelné. Neohání se žádnými kvótami. On prostě ženy zapojuje zcela přirozeně do politiky, protože nejspíš ví, že tam ženy patří. Moc ráda bych za tohle panu Babišovi poděkovala a vím, jak by asi reagoval. Skromně by podotkl, že si nemyslí, že by to byla nějaká jeho zásluha, že si to ženy skutečně zaslouží tím, co jaksi vnáší do toho pořád především mužského Parlamentu ČR a světa politiky vůbec. Abych nezůstala dlužna to jméno, je to paní Mgr Miloslava Rutová. Velmi silná osobnost, která ví, čeho chce ve sněmovně dosáhnout. Držím palce, paní Rutová!

    A v hnutí ANO jsou další skvělé ženy, které už hodně dokázaly. Mgr. Jana Vildumetzová, kterou jsem zaznamenala jako hejtmanku Karlovarského kraje, když doprovázela pana prezidenta a to jen proto, že sleduji Ovčáčkovu televizi. Ve veřejnoprávní televizi jsem ji neviděla, ale to může být tím, že "naši" televizi nesleduji, nemám ráda, když se mi bez ostychu  lže... je to jen manipulace, nic víc...

    Paní ing. Karla Šlechtová mě velmi překvapila v povolební diskuzi. Opět úžasná osobnost. Sebevědomá a rázná stejně jako svého času paní Jana Bobošíková. Ta ovšem byla v popředí v době, kdy mohla být celkem beztrestně osočována a dehonestována a když nebyl argument, který by ji poškodil v očích voličů, byla jí podsouván fašismus tím, že ji zobrazovali jako kočku s Hitlerovským knírkem. Jinak velmi pečlivě šířili fámu, že " BOBO" by kandidovala i kdyby byl vyhlášen konkurz na cokoliv blbýho, co koho napadne. Je obrovská škoda, že tenkrát, když probíhala na Kavčích (Krkavčích, tohle označení sedí líp) horách "spacáková revoluce" že ji tam nepodrželi ti, co ji tam dosadili. Myslím, že ona by byla na svém místě. A stejně tak bych ji viděla i jako prezidentku. Není to nějaká loutka v zajetí takové té mateřské blahosklonnosti. Takzvaná "uspavačka hadů". Ona by tam udělala pořádek. Myslím v české televizi, pokud by dostala plnou důvěru a mohla se opřít o podporu těch, kdo by ji tam zvolili. Já se nedivím, že už nikam nekandiduje. To by nikdo nevydržel, takovou kampaň. Já tedy rozhodně ne, vím, co jsou to deprese. 

Mgr. Helena Langšádlová je poslankyní opět jen proto, že je "papežštější než papež", tedy opět pouze přizvukuje svému Guru, panu Kalouskovi. Ta rozhodně nevyrovnává nic. Ta se jen zuby nehty drží svého korýtka. To ale usuzuji jen z jejího vystupování. Nevím kdo ji volil a proč.  A další ženy zatím na sebe neupozornily v tom celorepublikovém měřítku, tak nemůžu hodnotit. Ale celkově je ta situace snad lepší, co se týká žen ve veřejném životě a je to jen díky panu Babišovi. Proto můj velký dík patří především jemu. Té první prezidentky se asi hned tak nedožiju. Zatím jen průlom v tom, že v čele pražského magistrátu JE žena, paní Krnáčová. A co všechno se na ni snáší? Kdyby ji tam pan Babiš nedržel "silou" už by jí vyštípali....

  Pánové, kde byste byli bez nás? Kdy už vám to konečně dojde?

 Až zvítězí síla lásky nad láskou k síle, teprve bude na Zemi Ráj.

 

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 9.12.2017 17:34 | karma článku: 12,03 | přečteno: 555x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Hanobit prezidenta či nehanobit?

Myslím, že by se měla oddělit funkce od konkrétního člověka. President jako instituce je státní symbol, stejně jako vlajka prezidenta republiky, kterou nahradili trenýrkami, je symbolem národa, ne Miloše Zemana!

17.11.2016 v 12:42 | Karma: 19,01 | Přečteno: 536x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik