Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ja rozdil mezi chovanim muslimskych a evropskzch muzu k zenam vidim ... i když s tím, že se na nás velký počet pořád dívá z vrchu, souhlasím. Tělesné tresty ale patří do středověku ...

1 0
možnosti

Nojo pani Faltisova, a jak jsou na tom podle vas Japonske zeny?

1 0
možnosti

V mnoha muslimských zemích jsou na tom ženy se svými právy hůř než byly před několika sty lety u nás.

V matrikách jsou záznamy o křtu nemanželských dětí, mnohdy ta samá matka porodila i další nemanželské dítě, obvykle se vdala a měla další děti. Jistěže si užila dost opovržení, ale o život jí nešlo. Mohla by to přežít někde v SA, zemi ochránců lidských práv?

V tom článku na mnoha místech srovnáváte nesrovnatelné. Rozebrat ten článek by vyžadovalo napsat polemiku stejně dlouhou, k čemuž nemám chuť. Navíc nechápu, kam tím rozborem vůbec míříte.

5 0
možnosti

Ve svém článku píšete: "Samozřejmě neschvaluji to, jak se muslimové k ženám chovají, ale řekla bych, že to není o nic horší než u nás."

Takový názor je nejlepší konfrontovat s fakty.

Jen ve čtyřech zemích na světě se ženy dožívají nižšího věku, než muži. Všechny tyto země jsou islámské. Asi to nebude jen pouhá náhoda.

Korán v islámu není jen nějakou svatou knihou. Korán je takzvaným "nestvořeným slovem Allahovým", jde tedy o přímou řeč samotného Allaha, je to svatý a nezměnitelný zákon, provždy platný a nadřazený všem lidským výtvorům. A v tomto Zákoně Allah nejen upřednostňuje muže před ženami, ale dokonce přikazuje mužům přesně toto (Súra Ženy, verš 34): "A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!" Vysvětlujícím komentářem ke Koránu jsou činy a výroky Proroka (Sunna, hadíty), které jsou ještě radikálnější. Nejenže je žena přirovnána k poli, na které muži mohou vstupovat kdy chtějí a odkud chtějí, ale je také přirovnána k psovi a oslovi – tedy k nečistým zvířatům, které mohou narušit modlitbu.

V Pákistánu je každý den znásilněno tolik žen, kolik v celé Evropě za týden. Drakonické tresty (usekávání rukou, kamenování atp.) prokazatelně nevedou k morálnější společnosti. K té vede přijetí úplně jiných hodnot, než krutých trestů.

V roce 1981 skupina statečných pákistánských žen založila organizaci War Against Rape (Boj proti znásilňování). Většina členek této organizace byla buď zapíchnuta nožem někde ve tmě, nebo zemřely ve vězení.

Tohle prohlásila paní Farkander Iqbal, zástupkyně policejního superintendanta v pákistánském Láharu: "V dnešním Pákistánu se úcta k ženám vytratila a zločiny páchané na ženách se znásobily. Tvrdí se, že jsme byli islamizováni. Jak můžete islamizovat lidi, kteří už muslimové jsou? Od té doby, co Ziául Haq předal moc mulláhům, se zdá, že si všichni muži myslí, že se mohou zmocnit jakékoli ženy a roztrhat ji."

Ještě pořád si myslíte, že to v muslimském světě není horší, než u nás?

3 0
možnosti

"Jde o to, že si muži myslí, že ví nejlíp, co žena potřebuje...," napsala jste v jedné své odpovědi v této diskuzi. Zeptám se: Jak víte, že si muži myslí, že ví nejlíp, co žena potřebuje? Například já si vůbec nemyslím, že to vím. Pokud jde o mou ženu, tak se jí vždy zeptám, co potřebuje, když to nevím. Je pak na ní, zda mi to sdělí a jestli mi to sdělit chce, nebo se naštve, že jsem na to nepřišel sám. To poslední je oblíbený ženský trik, jak jsem za svůj život pochopil. Myslím si ale, že každý, ať žena nebo muž, soudí druhé, své okolí a svět ze svého hlediska a pak záleží na schopnosti toho kterého člověka, jak dokáže do svého pohledu zahrnout i hlediska jiných.

Pokud jde o váš text, tak jsem toho názoru, že muslimští radikálové bojují nyní za zachování svého statu quo a jejich svět se nezmění, dokud si jejich ženy nevybojují větší emancipaci. V zemích založených na křesťanské (katolické) tradici tomu tak také bylo a ostatně i tady ženy musí stále o svou větší emancipaci usilovat. Možná byste se ani nemusela tolik trápit tím, že muži nevědí, co ženy potřebují. Důležitější je, aby ženy samy věděly, co opravdu potřebují, od mužů a tak vůbec.

Přidám jeden vtip: Ještě v Sovětském svazu vyhlásili soutěž o největšího mužského znalce žen. Devadesátiletý kozák Jefim myslel, že vyhraje, neboť se domníval, že ví o ženách vše. Skončil ale druhý za 15letým pionýrem Vaskou. Rozzlobený kozák se vydal za pořadateli soutěže a vztekal se, co takový cucák může vědět o ženských. Dostal odpověď: První otázka zněla - kde je žena nejčernější? Vaska odpověděl - v Africe a co jste napsal vy? Hanba mluvit. Druhá otázka byla - co má žena nejradši? Vaska odpověděl - mír a co jste napsal vy? Hanba mluvit. Třetí otázka - nejdůležitější ženský orgán? Vaska odpověděl - Mezinárodní svaz žen a co jste napsal vy? Hanba mluvit a ještě obrázek jste přikreslil. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Konečně někdo, kdo pochopil. Gratuluji a vaší ženě závidím. Váš příspěvek je vskutku hodný toho, aby ho četlo víc lidí, nejen já. Dík

0 0
možnosti

Tak teď nevím. 8-o

Jste muslimská feministka, nebo feministická muslimka?

1 0
možnosti
Foto

Jsem žena, bez přívlastků, jen žena - člověk.

0 0
možnosti

Klasické feministické plky! 

Vy opravdu nevidíte mezi chováním našich mužů a mužů vyznávajících islám žádný podstatný rozdíl?

6 0
možnosti
Foto

No jasně- nálepka. Feministka a proto není třeba se zamyslet že?

0 1
možnosti

Píšete, že "..........Vím, že muslimové ženy týrají, když se nechovají podle jejich názoru správně. Týrají i své děti a dokonce zabijejí své dcery atd."

Myslíte, že to křesťané nedělají?

0 0
možnosti

Pane Hlavatý, když to dělají křesťané, dělají to v rozporu s

a) svým náboženstvím

b) náboženskými právními normami

c) s právem svých (dříve křesťanských) států.

Když to dělají muslimové, dělají to v souladu s

a) svým "náboženstvím"

b) šaríjou jakožto právním systémem svého náboženství

c) právním řádem svých islámských států (tedy dokud se v nich zdržují).

10 0
možnosti

Jsem už starý a nějak jsem Vás nepochopil.

Snažíte se říci, že když takový otec nebo dědeček nechce, aby jeho dcery nebo vnučky se musely zahalovat, je jeho odpor proti islámu falešný?

Fakt jsem Vás jaxi nepochopil.

1 0
možnosti
Foto

Vůbec nejde o zahalování. Jde o to, že si muži myslí, že ví nejlíp, co žena potřebuje a taky že žena není jednbodová. Tedy jsou ženy různé a s různými názory. Nejsme přírodní úkaz i žena je člověk!

0 0
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik