Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chudinky vaše vnoučata...

10 7
možnosti
Foto

K53a49r98e66l 13M23á15d88l41e

13. 11. 2016 13:59

V zásadě máte pravdu, karmu jsem dal, ale chybí mi tam jeden důležitý faktor - strach vyloučení z kolektivu. Mé generaci se tenhle strach aspoň na ZDŠ vyhnul, protože jsme si v deseti letech prošli zkušeností z okupací a prostě jako děti jsme byli všichni "proti" - i ti a ty, kteří měli jako rodiče nějaké režimní kariéristy nebo prominentního herce hrajícího na divadle i v TV Gottwalda.

Můj vnuk (12) nenávidí Zemana, sice neví proč, ale prostě je to v kolektivu nutné. Na sociálních sítích sdílí všechny protizemanovské primitivnosti, protože jinak by byl za prašivou ovci.

Můj starší syn (Kristova léta) se o politiku nezajímá, zprávy nesleduje, k volbám nechodí, ale v určité době také sdílel nějaké sluníčkové příspěvky. Ten si to aspoň nechal vysvětlit - když ty příspěvky nedokázal vysvětlit natož obhájit, tak s jejich sdílením přestal.

To jen jako příspěvek k tomu, "kde se berou". Většina z nich asi vůbec netuší, kdo a k čemu je zneužívá.

13 4
možnosti
Foto

K49a33r59e13l 42M61á64d53l51e

13. 11. 2016 14:01

Pardon, třetí řádek má být "zkušenost S okupací", nějak jsem tu větu plánoval jinak....

0 0
možnosti
PS

Nemyslím , že váš odpor k USA je vhodný myšlenkově přenášet na děti. Spojené státy jsou náš nejlepší spojenec v tomto nebezpečném světě. Rusko , Severní Korea , muslimský svět , je tolik nebezpečných hráčů a to nezapomínám na levicově neomarxistické síly v EU . Mladí lidé by měli věřit ve svobodu a demokracii a používat vlastní rozum, ne podlehnout multikulturnímu šílenstvi . Znát historii a poučit se z ní a odolávat demagogické propagandě v médiích.

6 2
možnosti
EP

Domnívám se, že hlavní odpovědnost za výchovu dětí mají a odjakživa měli jejich rodiči. Nevím jak se stalo, že dnešní doba úžasného rozvoje vědy, si pokládá otázky zda je to pravda. Je to přece vyzkoušeno dlouhým tisíciletým vývojem člověka. Konečně i každý jiný savec a zejména ti větší, př. medvěd, slon ap. se přípravě mláděte pro vstup do života věnují několik let. Při tom člověk vstupuje do daleko složitějšího života společnosti.

Je naprosto zrůdné, ten základní díl výchovy a to je ten lidsky nejdůležitější, "delegovat" do péče jakési jiné, než rodinné či nějaké t. zv. neziskové organizace. Pozoruji, že dnes se vyskytují i takoví znalci života, kteří říkají, že člověk se rodí jako "hotový" jedinec nepotřebující žádný zásah do jeho formování.

Společnost z důvodů sebezáchovných by měla hledat řešení, aby se nemohly uplatnit, zrůdné názory lenivých a nezodpovědných dvojic, které bezstarostně přivedou na svět dítě. Zpravidla potom obviňují celý svět, že jim vyrostli spratci.

PŘIVÉST NA SVĚT DÍTĚ JE OBROVSKÁ ODPOVĚDNOST ZA PŘÍPRAVU TOHOTO LIDSKÉHO TVORA KE VSTUPU DO LIDSKÉ SPOLEČNOSTI.

Je to určitě lepší jak holdování adrenalinovým sportům.

5 0
možnosti
JS

článek se mi líbí R^ dávám karmu

6 3
možnosti
Foto

Paní Faltisová, nezlobte se, ale když budete do svých vnoučat hustit to, co jste napsala do tohoto článku, tak to by bylo lepší koupit jim ty drahé hračky. Vlastně i levné :-/

11 10
možnosti
MK

Nějaký věcný argument by nebyl?

5 6
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi dětmi je třeba mluvit. Osobně se o to snažím a proto ví, že jsou věci které by ani prezident neměl dělat, třeba mluvit sprostě v rádiu a účelově špatně překládat angličtinu. Pak jim říkám, že demokracie je sice složité uspořádání, ale to nejlepší a že USA Evropa vděčí za mnohé včetně svobody a demokracie. Je pravda, že na různá témata mohu mít s dětmi jiný názor, ale na většině věcí se shodneme. Věřím, že je důležité si s dětmi povídat a rozumět si.

7 2
možnosti
Foto

K43a54r20e44l 37M90á32d27l52e

13. 11. 2016 13:40

Účelově špatně překládat angličtinu.... Na naší veřejnoprávní se objevily záběry z demonstrací těch správných sluníčkových Američanů proti nechtěnému prezidentovi. Tito bytostní demokraté, pokud zrovna nepodpalovali popelnice, mávali cedulemi s různými hesly. Několikrát jsem zahlédl i výraz "pussy". Z angličtiny sice znám pár slovíček a jednoduchých frází, ale i s touto chabou znalostí jsem nabyl silného dojmu, že "pussy" tam nebylo ve významu "kočička".

10 3
možnosti
Foto

Ano, souhlasím, mluvme se svými dětmi, ale nechme se také od nich občas poučit a měnit své zkostnatělé názory. Ani my nemáme patent na rozum a pravdu.

10 3
možnosti
Foto

Patent na rozum nemá nikdo. A naše děti, které mají velmi málo vlastních zkušeností, a proto musejí vycházet jen z toho, co je někdo naučí, už vůbec ne.

Nemyslím si tedy, že bychom se měli (abychom "nezkostnatěli") cokoli učit od našich dětí, ale hlavně bychom měli naše děti naučit kritickému myšlení a hledání informací z více zdrojů - tedy to, co je naše školství podle mě učí jen velmi málo.

8 1
možnosti
Foto

Paní Faltisová, naprosto souhlasím a děkuji! R^

Nesmíme naše děti nechávat na pospas našemu současnému školství prožranému lživou multikulturní propagandou, sluníčkářstvím, politickou korektností, pokrytectvím, kariérismem a dalšími "lahůdkami".

Mají potom pokřivené myšlení a je na ně doslova žalostný pohled! A co hůř - myslí si, že jsou nositeli té jediné správné a přípustné pravdy, kterou do nich ve školách nahustili nejrůznější lháři a kariéristé. Jako za komunismu! Rv

14 8
možnosti
TN

No, učitel je naprosto typickým příkladem kariéristy. ;-)

9 1
možnosti
RS

R^ Máte to dobře promyšlené. Díky.R^:-)

6 2
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik